Державне космічне агентство України демонструє позитивний приклад того, як треба діяти на виконання Державної програми активізації розвитку економіки.

«У разі виконання в повному обсязі всіх передбачених у Програмі заходів у ракетно-космічній галузі очікується за 2 роки збільшення не менш ніж в 1,5 рази обсягу виробництва ракетно-космічної техніки, зростання обсягів експортної продукції галузі на близько 500 млн. дол., також передбачається, що протягом 5 років буде створено близько 10 тис. додаткових робочих місць безпосередньо в галузі і в спільних сферах», - повідомив Євген Олєйніков, директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку України.

За його словами, агентство - одне з небагатьох відомств, яке, незважаючи на зміни і проблеми, зуміло зберегти і надалі розвивати науковий і виробничий потенціал. Він нагадав, що на сьогодні ними реалізується спільний з Бразилією проект створення української ракети-носія і системи космічного базування в провінції Алкантара (Бразилія). Також, нещодавно був проведений випробувальний запуск нової ракети США, в якій перша ступінь виготовлена ​​українцями за українськими технологіями.

«Це один з прикладів того, як працює і розвивається один з високотехнологічних секторів української економіки», - зазначив Олєйніков.

За останні три роки виготовлено і реалізовано продукції на суму понад 9,5 млрд. гривень. При цьому 62% загального обсягу виробництва становить ракетно-космічна продукція. Експортовано продукції на 6 млрд. гривень, що становить більше 60% загального обсягу виробництва.

За результатами діяльності підприємств космічної галузі за 2012 рік темпи зростання обсягів товарної продукції становлять 119,2%, а обсягів реалізованої продукції - 118,7%.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524