Національна акціонерна компанія (НАК) «Нафтогаз України» не планує у квітні-травні закуповувати значні обсяги російського газу для подальшого закачування в підземні сховища в рамках підготовки до опалювального сезону 2013-2014 рр. Про це повідомив глава правління компанії Євген Бакулін.
«Поки ми не поспішаємо із закачуванням газу в ПСГ, бо той необхідний обсяг, який нам буде потрібен для проходження опалювального сезону і 2013-2014 рр.., Ми закачати встигнемо», - сказав він.

«Залежно від того, які будуть зрушення з російського боку щодо ціни газу, буде розуміння, чийого газу буде більше в ПСГ», - додав Бакулін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Глава НАК підкреслив, що Україна продовжує переговори з Російською Федерацією про зниження ціни на газ.

«Ми продовжуємо переговори з російською стороною для того, щоб без якихось «військових дій» знайти взаємовигідні партнерські відносини, які б відповідали національним інтересам як України, так і Росії. І сьогодні у нас є всі розрахунки, які підтверджують, що можна знайти компроміс. Ми ж не просимо собі якихось неринкових пільг», - підсумував він.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький висловив сподівання, що Україні вдасться домовитися з Росією про зниження ціни на газ у поточному році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280