Поліція Нью-Джерсі незадовго до теракту в Бостоні заарештувала уродженця Києва Микиту Панасенка (Mykyta Panasenko), який намагався провезти в потягу, що прямував в американський штат Нью-Йорк, два саморобні вибухові пристрої, повідомляють у п'ятницю американські ЗМІ.

За даними видання Huffington Post, 27-річний Панасенко був затриманий, за різними даними, 5 або 7 квітня на одному з потягів, що слідували з Нью-Джерсі в місто Сафферн у штаті Нью-Йорк. За даними поліції Нью-Джерсі, під час обшуку в будинку Панасенка були виявлені предмети, «які можуть бути використані для виготовлення вибухових пристроїв», повідомляє РІА «Новости».

Як зазначає інтернет-портал Jersey Journal, затриманому вже пред'явлені звинувачення в «зберіганні двох саморобних вибухових пристроїв».

За даними американських ЗМІ, Панасенко навчався на математичному факультеті одного з американських вузів і проживав у місті Джерсі.

Нагадаємо, 15 квітня в Бостоні на фінішній межі марафону з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. У результаті загинули три людини, понад 180 були поранені.

У ніч на 20 квітня в передмісті Бостона Уотертауні поліція затримала підозрюваного - 19-річного Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення в шию і в ногу і знаходиться в лікарні. Старший брат - Тамерлан Царнаєв - 19 квітня помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243