Засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не висловлювала своєї позиції щодо запланованого на сьогодні допиту одного зі свідків у кримінальній справі щодо організаторів замовного вбивства Щербаня.

При цьому, як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, засуджена була ознайомлена з повідомленням суду ще раніше.

«Проте, будучи поінформованою про це засідання, засуджена не висловлювала своєї позиції з цього приводу», - йдеться в повідомленні.

Заяв від неї про готовність вирішення питання про необхідність подальшого перебуванням у стаціонарному закладі для етапування, а також про згоду або незгоду брати участь у засіданні шляхом відеоконференції не надходило.

Під час спілкування з керівництвом колонії Тимошенко, як і раніше, не надає однозначної відповіді на жодне з поставлених запитань.

Зокрема, за результатами останнього спілкування із засудженою, керівник колонії Ігор Колпащиков зазначив, що «сценарій поведінки Тимошенко залишається поки незмінним».

«Я вже не знаю, як її запитувати і як їй пояснювати, що ми готові в будь-який момент забезпечити її право на участь у судовому засіданні як мінімум у двох варіантах - відеоконференція або етапування за умови дотримання всіх вимог законодавства та наявності її волі без звинувачень нас надалі», - сказав він.

Начальник колонії додав, що продовжує спроби отримати відповідь від засудженої, в той час як всі необхідні заходи для етапування (конвой, міліція, ДАІ), як завжди мобілізовані і також чекають рішення Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241