Місцезнаходження двох українських моряків, викрадених піратами поблизу Екваторіальної Гвінеї, поки невідомо, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

«За інформацією посольства України в Нігерії, 22 квітня в нейтральних водах Гвінейської затоки, за 210 км від порту Малабо Екваторіальної Гвінеї стався піратський напад на контейнерний корабель «Hansa Marburg» під прапором Ліберії», - повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Згідно з інформацією, пірати взяли в заручники 4 членів екіпажу - одного росіянина, двох українців і одного громадянина Кірібаті, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наразі місцезнаходження заручників невідомо. Посольство з'ясовує інформацію, що стосується заручників, і налагоджує контакти з компанією-судновласником», - повідомив представник МЗС.

Справа перебуває під контролем посольства України в Нігерії та консульського департаменту МЗС.

Нагадаємо, у четвер компанія-власник судна «Leonhardt ans Blumberg», що базується в Гамбурзі, заявила, що пірати атакували контейнеровоз «Hansa Marburg» біля берегів Екваторіальної Гвінеї і взяли в заручники кількох членів екіпажу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414