За даними поліції Нью-Йорка, після теракту в Бостоні у братів Царнаєвих залишались один саморобний вибуховий пристрій, поміщений в скороварку, і п'ять бомб з обрізків металевих труб, які вони могли використовувати для теракту в Нью-Йорку, повідомляє агентство «Ассошіейтед Прес».

Затриманий за підозрою в організації вибухів у Бостоні Джохар Царнаєв розповів слідчим про плани провести теракт на Таймс-сквер у Нью-Йорку.

Пізніше Царнаєв відмовився продовжувати давати свідчення після того, як представники прокуратури зачитали йому конституційні права. Відповідно до діючого в США «правила Міранди», затриманий має право зберігати мовчання і не давати свідчення без присутності адвоката. Під час затримання Царнаєва це правило дотримано не було, повідомляє РІА «Новости».

Він встиг розповісти, що головним організатором теракту був його брат, а основним мотивом стало невдоволення братів діями США в Афганістані та Іраку.

Нагадаємо, два вибухи з інтервалом у 12 секунд прогриміли в Бостоні 15 квітня на фініші міжнародного марафону. Загинули три людини: громадянка Китаю і двоє американців, один з яких - восьмирічна дитина, більше 180 людей отримали поранення.

У ніч на 20 квітня в передмісті Бостона Уотертауні поліція затримала підозрюваного - Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення в шию і в ногу. Старший брат Джохара Царнаєва Тамерлан минулої п'ятниці помер в лікарні від ран, отриманих у перестрілці з поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437