У Підмосков'ї сталася пожежа в психіатричній лікарні. За даними поліції, загинули 38 людей. 27 квітня в Московській області оголошено днем ​​жалоби. Представник слідства повідомив, що пожежа почалася з палати, де знаходилися пацієнти після карантину. Основні версії пожежі - коротке замикання і необережне поводження з вогнем, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Інформація про загорання в підмосковній психіатричній лікарні надійшла о 2:23. У МНС зазначили, що, за попередніми даними, внаслідок пожежі загинули 38 людей, але поки пожежники виявили тіла 12. Тіла восьми загиблих були знайдені в палатах, ще чотирьох, імовірно пацієнтів, були виявлені при вході - вони намагалися покинути палаючу будівлю.

Всього в лікарні №14 у селищі Раменський Дмитрівського району перебувала 41 людина і лише троє з них евакуйовані.

«Врятувалися троє - два пацієнти, чоловік і жінка, 1987 і 1945 років народження, а також медсестра Вікторія Волкова, 1983 року народження», - уточнили у відомстві.

У МНС не виключили, що ймовірною причиною настільки важких наслідків спалаху могло стати пізнє повідомлення про пожежу. «Інформація про неї надійшла о 2:23 мск, але до прибуття перших пожежних підрозділів одноповерхова будівля лікарні була повністю охоплена вогнем», - зазначили в міністерстві.

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що шансів врятуватися у людей практично не було. «Пожежа почалася, коли вони спали. Частина з них спробувала врятуватися, але отруїлися продуктами горіння, сама будівля згоріла практично повністю», - зазначив він. Тіла більшості загиблих знайдені в ліжках. За словами співрозмовника агентства, вогонь поширився дуже швидко, а «з медперсоналу на приблизно 40 пацієнтів на чергуванні були троє».

За даними поліції, пожежна сигналізація в лікарні була у справному стані.

Розглядаються всі версії пожежі в лікарні - від короткого замикання до необережного поводження з вогнем. «Не виключено, що хтось із пацієнтів міг курити і через це почалася пожежа, такі випадки, на жаль, для психоневрологічних установ не рідкісні», - зазначили в правоохоронних органах столиці.

Загальна площа спалаху склала 420 кв метрів, наразі пожежні оглядають приміщення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

462