Влада Сирії, ймовірно, застосовувала хімічну зброю. Як повідомляє агентство «Associated Press», про це заявив міністр оборони США Чак Хейгел.
За словами глави Пентагону, до відповідного висновку дійшла американська розвідка.
Виступаючи перед журналістами в столиці ОАЕ Абу-Дабі, Хейгел повідомив, що про останні висновки розвідки Білий дім вже проінформував членів Конгресу США. Повної впевненості щодо цього у американських спецслужб досі немає, але вони вважають, що уряд Башара Асада вдався до обмеженого використання хімічної зброї, зокрема газу зарину.

Про неодноразове використання хімічної зброї в Сирії 23 квітня заявив бригадний генерал ізраїльської армії Ітай Брюн, однак у Вашингтоні поставилися до його твердження скептично. Коментуючи слова Брюна, офіційний представник Білого дому Джей Карні заявив, що США інформації про застосування хімзброї не мають, повідомляє «Лента.ру».

Тим часом раніше Вашингтон попереджав уряд Асада про неприпустимість використання зброї масового знищення в конфлікті з повстанцями. Президент США Барак Обама заявляв, що будь-який інцидент такого роду кардинально змінить позицію американської влади щодо можливої ​​інтервенції в Сирію.

Нагадаємо, в Сирії з березня 2011 року не припиняється конфлікт між владою та озброєною опозицією. За даними ООН, за цей час в країні загинули близько 70 тис. людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

674