Україна і надалі братиме участь у всіх основних операціях НАТО. Про це заявив радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук під час зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО з політичних питань та безпеки Дірком Бренгельманном, повідомляє прес-служба Глави держави.

Під час зустрічі були обговорені питання подальшого розвитку конструктивного партнерства України з НАТО, виконання Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО, підтверджено намір України як активного контрибутора міжнародної безпеки і надалі брати участь у всіх основних операціях Північноатлантичного альянсу.

На зустрічі також були підтверджені наміри сторін щодо досягнення конкретних результатів і визначення подальших перспектив розвитку співробітництва України з НАТО під час засідань Комісії Україна - НАТО на різних рівнях.

Як раніше повідомляв ForUm, генсек Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив, що НАТО поважає позаблоковий статус України, і тільки від цієї країни залежить рішення про вступ до альянсу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

464