Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін заявив, що ФХУ подає заявку на проведення світової першості у 2014-му році, де збірна України виступатиме в Дивізіоні А1 - другому за значимістю у світовій хокейній ієрархії. Про це Брезвін повідомив сьогодні на прес-конференції.

Місцем проведення турніру, як і цього року, буде заявлений Донецьк.

«Чемпіонат світу в Донецьку пройшов на хорошому рівні, і ми отримали хороші відгуки від Міжнародної федерації хокею (IIHF). Зокрема, президент Рене Фазель висловив свою подяку в офіційному листі, - зазначив Брезвін. - Україна має хороший імідж в IIHF, тому ми знову подали заявку на чемпіонат світу. Ми навіть пішли на певний рекорд, провівши за останні роки кілька змагань високого рівня під егідою Міжнародної федерації. Виходячи з цього, ми розуміємо, що багато команд, які брали участь у цих турнірах, отримали хороші враження від організації. Саме з цієї причини, коли проходитиме голосування, ми будемо мати хорошу підтримку і фактори додаткового впливу. Звичайно, я впевнений, що будуть хороші заявки від Японії, Кореї, інших команд. Але ми будемо проводити роботу, розмовляти з конкурентами», повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, що місця проведення чемпіонатів будуть визначатися на щорічному Конгресі IIHF, який у нинішньому сезоні відбудеться в Стокгольмі під час чемпіонату світу в топ-дивізіоні.

Нагадаємо, цього року в Донецьку пройшов чемпіонат світу серед команд третього за значимістю дивізіону (А2), в якому збірна України посіла перше місце і підвищилася у класі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1090