Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов має намір особисто контролювати якість ямкового ремонту доріг. Під час робочої наради в адміністрації Олександр Попов зажадав у керівництва «Київавтодору» актуальний план ямкового ремонту доріг на найближчий час і повідомив, що стежитиме за його виконанням.

«Я розумію, що складні погодні умови підкоригували графік ремонту. Але та негода, яка була в кінці березня – на початку квітня, ніяк не може впливати на якість робіт, що проводяться сьогодні. Я нагадую, що ремонтувати потрібно не тільки швидко, але і якісно. Повторюю: швидко і якісно», - сказав Попов.

За його словами, «в окремих місцях якість проведеного ремонту не є такою, якою вона має бути в європейській столиці». Попов при цьому зазначив, що в Австрії, де він перебував на початку тижня з офіційним візитом, також проводиться ремонт доріг навесні, проте роблять там його якісно.

«Якщо є необхідність, давайте запросимо австрійських фахівців, вони навчать наших дорожників робити якісний ремонт. Пора позбуватися від звички працювати абияк», - сказав Попов.

Нагадаємо, що керівник Києва поставив «Київавтодору» завдання завершити ямковий ремонт до кінця травня. Основні магістралі столиці мають бути відремонтовані до кінця квітня. Олександр Попов при цьому акцентував, що ямковий ремонт тимчасово вирішує проблему якості доріг у столиці, однак київські дороги потребують капітального ремонту. «Я переконаний, що київські дороги треба ремонтувати капітально. Це більш тривалий і дорогий процес, ніж ямковий ремонт, але абсолютно необхідний. 85% київських доріг вичерпали термін експлуатації, і я наполягатиму, щоб саме на капремонті ми робили акцент у найближчі роки», - сказав голова КМДА, додавши, що «такий підхід дозволить місту економити в майбутньому: капітально відремонтовані дороги роками не потребують ямкового ремонті».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184