28 квітня у зв'язку з проведенням 4-го Київського міжнародного марафону міліція посилить заходи безпеки й обмежить автомобільний рух у центрі міста. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в Києві.

Зокрема, для забезпечення громадського порядку та безпеки учасників і глядачів марафону планується залучити понад 600 правоохоронців у складі патрульних нарядів у місцях старту і фінішу, а також по всьому маршруту слідування, зазначили в міліції.

«Поряд з цим, для оперативного пошуку та знешкодження вибухових пристроїв і речовин за маршрутом марафонського пробігу передбачена робота і чергування двох груп вибухотехніків зі службовими собаками. З метою оперативного реагування і на випадок непередбачених обставин по маршруту марафонського пробігу будуть створені резерви з числа підрозділів міліції спеціального призначення», - йдеться в повідомленні.

Крім того, управлінням Державтоінспекції міста буде організована робота нарядів щодо недопущення розміщення стороннього автотранспорту по маршруту марафонського пробігу.
Також для забезпечення безпеки дорожнього руху та охорони громадського порядку буде залучено близько 200 працівників ДАІ.

Планується, що цього року в марафонському пробігу візьмуть участь більше двох тисяч атлетів із 40 країн світу.

Нагадаємо, 15 квітня на фінішній межі Бостонського марафону в США прогриміло два вибухи. Унаслідок цього, три людини загинули і більше 140 постраждали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193