Президент України Віктор Янукович і міністри закордонних справ Польщі, Литви, Нідерландів Радослав Сікорський, Лінас Лінкявічюс, Франс Тіммерманс і міністр європейських справ Данії Ніколай Ваммен обговорили низку важливих питань з порядку денного про підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам після зустрічі політиків повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Ті справи, які обговорювалися сьогодні у Президента, мають надзвичайно важливе значення для України, а також для порядку денного наших відносин з ЄС та очікуваних нами результатів», - сказав він.

У той же час Кожара додав, що спілкування представників МЗС Польщі, Литви, Нідерландів і Данії з Януковичем в Україні посприяє «роз'ясненню ситуації для наших колег», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

Міністр висловив сподівання, що сьогоднішній візит посприяє підписанню Угоди про асоціацію з ЄС вже цього року.


Як раніше повідомляв ForUm, Європейський Союз через найближчі десять років буде сам ініціювати вступ України у свої ряди, тому що потребуватиме доступу до трудових ресурсів і ринків збуту. Таку думку висловив колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв'ю журналу Wprost.

Нагадаємо, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444