На одному з кладовищ м. Зугрес двоє вандалів зруйнували 15 могил заради металевих частин надгробків, повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС у Донецькій області.


У Харцизький міськвідділ міліції надійшло повідомлення від представників комунального підприємства «Комуналсервіс». Під час планового обходу міського кладовища комунальники виявили, що кілька могил зруйновані і розграбовані.
 

Вандалами виявилися двоє раніше судимих ​​жителів міста 21 і 35 років.
«Вранці ми ходили по кладовищу і знаходили занедбані могили або ті, які провідують рідко, - зізнається молодший з руйнівників поховань. - А пізно ввечері поверталися, ламали надгробки, витягали швелера, опори та інші металеві частини. Потім ховали все в кущах неподалік від кладовища і йшли додому. Вранці поверталися, забирали викрадене і здавали в пункти прийому металобрухту».
 

Відносно фігурантів відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 КК України - наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той же
термін.
 


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381