Президент Росії Володимир Путін заявляє, що відмова України від вступу до Митного союзу може призвести до деіндустріалізації окремих галузей української економіки. Про це Путін сказав у ході спілкування з росіянами в ефірі центральних телеканалів і радіостанцій.

Він нагадав, що, за оцінками деяких українських експертів, у разі приєднання України до Митного союзу і Єдиного економічного простору вигоди будуть обчислюватися у відсотках до ВВП.

«За нашими оцінками - це 9-10 млрд доларів на рік плюсів», - сказав він.

Путін підкреслив, що сама Україна та її народ повинні визначитися в цьому питанні.

За його словами, не треба забувати, що українську і російську економіку пов'язує величезна і розгалужена кооперація, відмова від якої призведе до непоправних втрат для учасників цієї кооперації, повідомляє «УНІАН».

«Якщо Росія ще в стані якось відновити ці втрати, то для України це буде вкрай складно. Боюся, що це може призвести в окремих галузях виробництва до деіндустріалізації», - заявив Путін.

При цьому він підкреслив, що вибір - за Україною, і РФ буде з повагою ставитися до будь-якого її рішення.

«Куля на боці наших партнерів», - додав президент РФ.

Нагадаємо, 5 квітня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

23 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з МС про статус спостерігача в цій організації.

Проте пізніше заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Лихачов пояснив, що остаточне рішення про наділення України статусом спостерігача в Євразійській економічній комісії (ЄЕК), яка є наднаціональним регулюючим органом Митного союзу, ще не прийнято, переговори тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

500