Харківська область вже традиційно є однією із лідерів за кількістю проведених продовольчих ярмарків. Зараз там проходять передвеликодні ярмарки, де жителі області можуть придбати якісні вітчизняні продукти за доступною ціною безпосередньо у виробників. Сьогодні один із таких ярмарків, що проходить у Харкові, відвідав міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у рамках своєї офіційної поїздки в область.

«З початку року на Харківщині відбулися 950 продовольчих ярмарків. І за цей період харків'яни придбали на них продукції майже на 7 мільйонів гривень. Ось приклад - на площі Свободи проходить ярмарок «На Великдень», - зазначив Присяжнюк.


 
Глава відомства ознайомився з асортиментом продукції та цінами на неї, а також поспілкувався з продавцями.

«Я задоволений тим, що ціна на харчову продукцію, представлену на ярмарку, дійсно доступна. Це обумовлено тим, що на таких заходах реалізують свою продукцію виключно виробники, а отже, відсутні посередники, які необґрунтовано завищують ціну. Також у таких заходах можуть без будь-яких обмежень брати участь селяни, фермери та члени сільгоспкооперативів», - підкреслив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що подібні заходи зараз проводяться по всій Україні, і з початку року їх відбулося більше 18 тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435