Підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС має відбутися під час Саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді. Таке переконання висловив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським, міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом, міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Франсом Тіммермансом і міністром з європейських справ Королівства Данія Ніколаєм Вамменом, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Переконаний у тому, що наші зусилля приведуть до успіху. Ми сподіваємося, що в листопаді у Вільнюсі буде підписано Угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що Україна цінує допомогу своїх європейських партнерів у питаннях інтеграції в ЄС.

«Ми надзвичайно високо цінуємо допомогу наших друзів - друзів України в питаннях європейської інтеграції. Мені приємно зазначити, що ваш сьогоднішній візит є підтвердженням того, що ми це робимо спільно», - додав Янукович.

У свою чергу, міністр закордонних справ Польщі позитивно оцінив хід реформ, ініційованих Президентом.

«Це дуже добре для відносин між Україною та Європейським Союзом, але, на нашу думку, це особливо важливо для України», - підкреслив він.

За словами Сікорського, він і його колеги мають намір допомогти в досягненні загального успіху України та ЄС. «У нас є можливість досягти історичного успіху для вашої країни», - зазначив він.

Міністр закордонних справ Польщі також подякував Президенту України за нещодавнє прийняття рішення у сфері правосуддя, зокрема, про помилування.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, позначені в програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595