Незважаючи на складну ситуацію з фінансуванням Києва в 2013 році, столичній владі вдалося знайти кошти на матеріальну допомогу малозабезпеченим киянам. Більше того, за наполяганням глави КМДА Олександра Попова місто збільшило фінансування соціальних програм. Про це розповіла в інтерв'ю газеті «Факти і коментарі» директор Департаменту соціальної політики КМДА Тетяна Костюренко.

«Олександр Попов завжди підкреслює, що турбота про соціально незахищених жителів Києва - одне із пріоритетних завдань міської влади. Тому, незважаючи на дійсно складну ситуацію з фінансуванням Києва, нам вдалося знайти кошти на матеріальну допомогу пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім'ям та іншим групам киян з невисокими доходами. Звичайно, нам довелося дещо переглянути річні плани з фінансування програми «Турбота. Назустріч киянам». Але завдяки тому, що Олександр Павлович Попов доручив фінансовим підрозділам КМДА подумати над мобілізацією внутрішніх резервів міста, нам вдалося навіть збільшити фінансування програми. Так, у 2012 році на програму «Турбота» в міському бюджеті було передбачено 485,8 млн грн, а в бюджеті-2013 – 492,8 млн грн», - розповіла Костюренко.

За її словами, також розширився список киян, які отримують допомогу із міськбюджету. «У минулому році ми могли виплачувати допомогу тільки тим пенсіонерам, чия пенсія не перевищує 1200 грн. А в нинішньому році турботою міської влади будуть охоплені всі пенсіонери, чиї доходи становлять менше 1500 грн. Крім того, вперше матеріальну допомогу від міста стали отримувати люди зі статусом «жертви політичних репресій» та члени їхніх сімей, Праведники Бабиного Яру і ветерани підпільно-партизанського руху, деякі інші категорії», - зазначила директор Департаменту соцполітики.

Всього допомогу із міського бюджету з нагоди великих державних і релігійних свят, пам'ятних дат отримують близько 425 тисяч киян. Традиційно міська влада виділяє допомогу до Дня захисника вітчизни, 8 Березня, Великодня, річниці аварії на ЧАЕС, Дня Перемоги, Дня Києва, Дня Конституції, Дня незалежності, Дня людей похилого віку, річниці визволення Києва та Міжнародного дня інвалідів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260