Плавуча насосна станція «Роса-300» працюватиме десятиліттями. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив директор Дніпровської водопровідної станції ВАТ АК «Київводоканал» Анатолій Фурса.

«Ця плавуча насосна станція перебуває у робочому стані і в так званому «гарячому» режимі. Як тільки буде необхідність, ми її включимо і передаватимемо деснянську воду у водозабірний ківш Дніпровської водопровідної станції», - зазначив він.

За словами чиновника, востаннє станцію включали в 2010 році під час мору риби у Дніпрі, однак і зараз все обладнання перебуває у робочому стані. «Нічого вічного немає, але вона буде працювати і через 20 і через 30 років.

Довідка: Після вибуху на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції 26 квітня 1986 року з'явилася пряма загроза радіонуклідного забруднення вод Дніпра. Тому фахівцями «Київводоканалу» було запропоновано продовжити водогін від правого берега Десни до Дніпровського водозабору. За півтора місяця об'єкт був спроектований і побудований. 21 червня 1986 року стався запуск нових водопровідних споруд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251