Секретар РНБО України Андрій Клюєв упевнений, що необхідні для підписання Угоди про асоціацію умови будуть виконані. Про це він заявив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» за підсумками візиту до Брюсселя, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, дане питання стало предметом обговорення з його європейськими партнерами, в тому числі, і з європейським комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле. «З десяти законів прийнято вже чотири, два з яких у першому читанні. Я сподіваюся, що коли парламент повернеться з травневих канікул, до кінця місяця все інше законодавство також буде прийнято. Я впевнений в тому, що 71 пункт буде виконаний», - запевнив Клюєв.

Говорячи про зустріч з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом, секретар РНБО повідомив, що сторони досягли домовленості про те, що для вирішення проблемних питань у Брюссель після травневих свят буде направлена ​​ група експертів з числа групи СОТ під керівництвом Андрія Гончарука.

Оцінку візиту також дав і європейський комісар Фюле, який заявив, що «пакет документів, прийнятий Україною для забезпечення гарантування європейської політики співпраці, відображає резолюція підписання угоди про асоціацію до саміту «Східного партнерства».

Як раніше повідомляв ForUm, 18 квітня Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому два закони з євроінтеграції України.

Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, визначені у програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

463