Київський слідчий ізолятор відвідала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини і народні депутати, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«24 квітня в рамках робочого візиту Валерія Лутковська разом з народними депутатами України Ганною Герман, Валерієм Пацканом та Іриною Луценко відвідали Київський слідчий ізолятор», - йдеться у повідомленні.

 
 
Фото прес-служби Валерія Пацкана

Під час відвідування вони ознайомилися з умовами утримання та організації медико-санітарного забезпечення ув'язнених і засуджених СІЗО.


 
За даними ЗМІ, депутати не попереджали керівництво СІЗО про своє відвідування.

 
Нардепи побачили різні камери - попереднього ув'язнення, для утримання транзитно-пересильних, а також камери, де утримуються жінки з дітьми. Крім того, вони відвідали камеру №157, де нещодавно утримувався Юрій Луценко.

 
«Побачене вразило, - розповів голова комітету Валерій Пацкан. - Хіба те, що тут утримуються ув'язнені, є виправданням тому, щоб ставитися до цих людей, як до тварин? Тут повна антисанітарія, жахливі умови утримання. Є камери, в яких утримується до 36 ув'язнених. Важко передати, що там відбувається! З ліків для засуджених - анальгін і ношпа. На сніданок - частково гнила картопля».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1073