Вчора, 24 квітня, віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко здійснив робочу поїздку до Республіки Казахстан для обговорення розширення співпраці України з країнами-учасницями Митного союзу, повідомляє прес-служба чиновника.

У рамках робочої поїздки в Астані відбулася зустріч Бойка з прем'єр-міністром Республіки Казахстан Серіком Ахметовим і заступником прем'єр-міністра Республіки Казахстан Кайратом Келімбетовим.

Сторони обговорили низку питань поглиблення співробітництва України з країнами-учасницями Митного союзу.

Зокрема, обговорювалися питання розвитку взаємовигідних відносин та інтеграції України до Митного Союзу, набуття Україною статусу спостерігача, нарощування обсягів обороту товарів та послуг між Україною та країнами-членами Митного союзу.

Сторони також обговорили можливість та умови приєднання України до низки конкретних угод у рамках договірно-правової бази Митного союзу.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з МС про статус спостерігача у цій організації.

Проте пізніше заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Лихачов пояснив, що остаточне рішення про наділення України статусом спостерігача в Євразійській економічній комісії (ЄЕК), яка є наднаціональним регулюючим органом Митного союзу, ще не прийняте, переговори тривають. При цьому Лихачов у березні роз'яснював, що статусу спостерігача у Митному союзі взагалі не існує - є статус спостерігача при ЄЕК.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418