Апеляційний суд Києва у четвер переніс на 12 вересня розгляд апеляційної скарги прокуратури на рішення Голосіївського районного суду Києва, яким було відмовлено в заміні екс-виконувачу обов'язків міністра оборони Валерію Іващенку умовного тюремного терміну на реальний.

Суд вважає, що Іващенко, який отримав у Данії статус політичного біженця, повинен особисто брати участь у розгляді справи. «Слухання у справі відкласти на 12 вересня, на 09:30», - сказав головуючий суддя Микола Худик на засіданні.

 
 
Раніше кримінально-виконавча інспекція звернулася до Голосіївського райсуду з позовом, у якому зажадала замінити Іващенку умовний тюремний термін на реальний у зв'язку з тим, що він порушив умови відбування умовного покарання, виїхавши до Данії, передає РІА «Новости».

У квітні 2012 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього чиновника в уряді Юлії Тимошенко Валерія Іващенка до п'яти років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод». Пізніше колегія суддів апеляційного суду Києва пом'якшила вирок Іващенку, звільнивши його від відбування основного покарання з випробувальним строком на один рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

592