З 1 травня Швейцарія запроваджує обмеження на приплив робочої сили з Європейського Союзу.

«Протягом наступних 12 місяців доступ працівників із країн ЄС на ринок праці Швейцарії буде обмежений», - йдеться у заяві уряду Швейцарії.

Одночасно з цим продовжені вже введені раніше обмеження, які стосуються Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини та Словенії.

Зазначимо, що Швейцарія не входить до Євросоюзу, але приєдналася до його угод про свободу пересування людей.

На введення квоти швейцарські власті були вимушені піти у зв'язку з економічною кризою, що охопила низку країн Європи. Вона призвела до значного збільшення припливу в країну європейців-мігрантів, особливо іспанців і португальців.

«За останні роки число іноземців, які в'їжджають в країну, щорічно перевищує на 60-80 тисяч осіб число виїжджаючих», - зазначили в уряді Швейцарії.

Однак рішення швейцарської влади вже викликало невдоволення з боку Брюсселя, який і раніше вказував, що Швейцарія погоджується виконувати лише ті закони ЄС, які їй вигідні, передає «Інтерфакс».

Як заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон, «прийняті швейцарським урядом заходи суперечать угоді про вільне переміщення людей, тому що вони роблять відмінність між групами держав-членів».

Голова європейської дипломатії вважає, що затверджені заходи «ігнорують ті великі вигоди, які вільне переміщення людей приносить громадянам як Швейцарії, так і ЄС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308