Дії Києва у виконанні зобов'язань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, свідчать про рішучість України, однак деякі невирішені питання вимагають додаткової уваги, заявляє єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Відповідна заява поширена в середу у Брюсселі по закінченні зустрічі єврокомісара з секретарем РНБО України Андрієм Клюєвим, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На Клюєва покладено обов'язок координації зусиль України у сфері європейської інтеграції.

«Пакет документів, прийнятий Україною для забезпечення гарантування європейської політики співпраці, відображає резолюція підписання угоди про асоціацію до саміту Східного партнерства», - вважає Фюле.

Разом з тим, за його словами, триваючий моніторинг українських запланованих дій свідчить про те, що деякі невирішені питання вимагають додаткової уваги.

Як зазначають в офісі єврокомісара, зустріч надала сторонам можливість проводити заходи, які необхідно виконати Україні для виконання зобов'язань, взятих у ході саміту Україна-ЄС, що відбувся у лютому нинішнього року його спільною заявою.

Крім того, сторони отримали можливість розглянути стан виконання зобов'язань у трьох сферах, які раніше були зафіксовані у грудні у висновках Ради ЄС щодо України.

Фюле також висловився, що «Україні необхідна як більшість, яка створить конструктивний клімат для діалогу, так і конструктивна опозиція, яка зможе взяти відповідальність в ім'я українського народу».

У цьому зв'язку він вітав факт, що європейський порядок денний «стає консолідованим фактором в українській політиці».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, позначені в програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346