Червоноармійський районний суд ухвалив клопотання прокурора про звільнення шахтаря, який убив ґвалтівника, від кримінальної відповідальності у зв'язку з передачею на поруки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«У ході досудового розслідування вина підозрюваного була доведена у повному обсязі. Під час слідства надійшло клопотання від колективу шахтоуправління «Покровське» про передачу чоловіка на поруки. У свою чергу, Червоноармійська міжрайонна прокуратура розглянула і погодилася з ним. Беручи до уваги, що скоєний злочин є не тяжким, а підозрюваний щиро покаявся, мною було підготовлене клопотання до суду про звільнення Едуарда Кавуна від кримінальної відповідальності та передачі на поруки трудовому колективу, яке було задоволене», - повідомив заступник прокурора Червоноармійської міжрайонної прокуратури Сергій Ковальов.

Як повідомляв ForUm, у січні 2013 року шахтар заступився за жінку, яку зґвалтував і побив ґвалтівник.

Від отриманих травм останній помер у лікарні.

Стосовно чоловіка було відкрито кримінальне провадження за ст.118 КК України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236