Імам однієї із бостонських мечетей відповів відмовою на прохання родичів Тамерлана Царнаєва провести обряд прощання з ним за всіма ісламськими традиціями, повідомляє NBC News.

За словами тітки вбитого Патимат Сулейманової, тіло Тамерлана, підозрюваного у скоєнні подвійного вибуху на фініші Бостонського марафону, влада вже передали родичам.

У якій саме мечеті родині Царнаєвих було відмовлено у проведенні похоронного обряду, не уточнюється. Сулейманова заявила, що не знає назви цієї мечеті, але уточнила, що «вони туди ходили».

За даними телеканалу, мова може йти про мечеть у бостонському передмісті Кембриджа, якою управляє Ісламська громада Бостона. Місцевий імам заявив, що йому треба порадитися з релігійними авторитетами, перш ніж приймати рішення щодо проведення обряду. За його словами, «питання складне, тому що хлопець накоїв жахливих, негідних справ».

Раніше представник головної бостонської мечеті Талал Ейд ​​ заявив, що не став би ховати Царнаєва відповідно з релігійними приписами, оскільки «у цьому вбивці не залишилося нічого ісламського».

Питання про можливе відправлення тіла Тамерлана Царнаєва до Дагестану, де проживають його батьки, поки не обговорювалося, пише «Lenta.ru».

Тим часом у Махачкалі відбулася перша розмова фахівців із ФБР і ФСБ з батьками братів Царнаєвих. Повідомляється, що вона пройшла у спокійній обстановці, а американці навіть пообіцяли матері ймовірних терористів, що дозволять їй побачення з сином Джохаром, який перебуває під вартою в одній із лікарень Бостона.

Нагадаємо, Тамерлана і Джохара Царнаєвих підозрюють у скоєнні нещодавнього подвійного теракту у Бостоні. Тамерлан був убитий під час перестрілки з поліцією, а Джохар був поранений і заарештований.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270