З початку року у Києві зареєстровано 17 дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту, повідомляє прес-служба управління столичного ДАІ.

«Причому в більшості цих ДТП потерпіли люди внаслідок недотримання елементарних вимог безпеки. І потерпають не тільки водії, а й пасажири, а також інші учасники дорожнього руху», - зазначили у ДАІ.

Так, днями було зареєстровано перше ДТП за участю мопеда, яке призвело до трагічних наслідків. На Броварському проспекті 38-річний водій мопеда «Хонда», за попередніми даними, не впорався з керуванням і врізався у вантажівку «Вольво». Внаслідок аварії загинула пасажирка мопеда - сорокарічна жінка.

Крім того, наголошується у повідомленні, власники цих транспортних засобів часто керують транспортом без будь-яких документів. Нерідко на дорогах експлуатуються викрадені мотоцикли та скутери.

«Державтоінспекція Києва стурбована ситуацією, яка склалася з цією категорією водіїв, і надалі також буде вживати всіх заходів для поліпшення їхньої дисципліни», - йдеться у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152