В Україні планують перейти до імплементації нацпроекту «Вчасна допомога». Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявила журналістам перед селекторною нарадою про стан реалізації проекту «Вчасна допомога» у 2013 році перший заступник Адміністрації Президента Ірина Акімова.

Вона підкреслила, що цей проект передбачає модернізацію центральних диспетчерських згідно з міжнародними стандартами.

«Це важливо при забезпеченні швидкого прибуття карет «швидкої допомоги» (протягом 10-20 хвилин) до хворого», - сказала вона.

Акімова повідомила, що на сьогоднішній нараді будуть присутні віце-прем'єр Костянтин Грищенко, керівники Вінницької, Дніпропетровської та Хмельницької обладміністрацій, КМДА, Держагентства з інвестицій та Держслужби спецзв'язку та захисту інформації.

Зокрема, будуть заслухані звіти представників Держінвестпроекту та регіонів про напрацювання проектно-кошторисної документації та готовність до старту програми.

Акімова повідомила, що МОЗ вивчить проекти, погоджуючи їх з регіонами, і перейде до імплементації програми. Також буде обговорено план дій. Чиновниця наголосила, що представники «пілотних» регіонів щодо здійснення медреформи повинні будуть першими впровадити цей проект і належним чином оснастити свої диспетчерські служби.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що медична реформа у жодному разі не повинна погіршити надання медичних послуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233