Президент України Віктор Янукович вітає зусилля керівників релігійних і світських громад з пропаганди у суспільстві толерантності, людських цінностей незалежно від віросповідання та етнічної приналежності, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Я високо ціную ваші зусилля, діяльність керівників релігійних громад, експертів і медійного співтовариства, спрямовані на пропаганду толерантності, цінностей діалогу між людьми незалежно від віросповідання та етнічної приналежності. Своєю діяльністю ви активно сприяєте зменшенню у суспільстві насильства і нетерпимості», - сказав він під час зустрічі з представниками Третього Київського міжконфесійного форуму.

Президент підкреслив, що у сучасних умовах релігія сприяє консолідації народів Європи, а також багатьох інших народів на всіх континентах світу.

Патріарх Єрусалимський Феофіл III, у свою чергу, зазначив, що Київ став місцем, де йде конструктивний діалог «усіх релігій». «Український народ, люди України для нас є другим Єрусалимом», - підкреслив Патріарх.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що державна політика щодо релігії та церкви буде і надалі будуватися на основі довіри, законності та верховенства права.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211