Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що питання кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не повинне бути перешкодою у відносинах Євросоюзу та України. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «День».

«Ні для кого не секрет, що існує політичне питання у відносинах з ЄС - це питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває у в'язниці. Ми вважаємо, що це питання сьогодні надзвичайно заполітизоване. Більше того, ЄС розглядає це питання як «вибірковее» правосуддя. Але я хотів би зазначити, що «вибіркове» правосуддя як система репресій української опозиції через судову систему в Україні відсутнє. Немає такої системи. Є конкретна кримінальна справа, і вона повинна вирішуватися суто в юридичній площині», - сказав міністр.

Він нагадав, що зовсім недавно Президент України прийняв рішення про помилування екс-глави МВС Юрія Луценка.

«Все це було зроблено у рамках закону. Більше того, всі юридичні процедури щодо справи Луценка були завершені. Чого не можна сказати про справу Тимошенко. Але ми глибоко переконані, що єдина кримінальна справа щодо колишнього прем'єра не може бути перешкодою у відносинах з Європейським Союзом такої великої держави, як Україна», - підсумував Кожара.

Нагадаємо, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

398