Опозиційні сили - фракції БЮТ і «Фронт змін» - вперше після президентських виборів змогли сформувати більшість для прийняття політичного рішення.

Під час останньої сесії Бердянської міської ради опозиційні депутати і деякі члени Партії регіонів проголосували за відставку провладного секретаря міськради Володимира Безверхого. При цьому розглянути питання про відставку запропонував мер міста, «регіонал» Олексій Бакай.

 
 
Голосування було таємним і відбувалося у два етапи. У першому голосуванні взяли участь 57 депутатів із 60. 29 із них підтримали рішення, двоє утрималися. Чотири бюлетені виявилися зіпсованими. Таким чином, голосів для звільнення Бехверхого не вистачило. Після цього міський голова настійно рекомендував депутатам переголосувати. У повторному голосуванні взяли участь вже 38 депутатів, 36 із яких висловилися за відставку секретаря і лише двоє - проти, повідомляють «Коментарі».

Таким чином тривале протистояння локальних лідерів Бердянська створило умови, за яких опозиції вдалося сформувати більшість у міській раді. «Опозиціонери продемонстрували здатність домовлятися і приймати жорсткі політичні рішення. А це ознака глобальної тенденції, яка може повторитися в інших провінційних містах, стати каталізатором протестних настроїв і привести до зміни політичного режиму», - впевнені бердянські депутати-опозиціонери.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254