НАТО бачить позитивні результати реформування Служби безпеки України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив директор Офісу безпеки НАТО Стівен Сміт.

«Україна і НАТО співпрацювали у рамках спільної робочої групи з питань реформування сектору безпеки. Я бачу результати і прогрес у цій роботі. Крім того, я зустрічався з головою СБУ, який повідомив мене про те, що на узгодженні перебуває проект закону про СБУ, після чого він буде розглянутий Верховною Радою. Ми говорили з ним про те, що СБУ досягла зрілого віку, оскільки 21 рік діяв старий закон, а тепер можливе прийняття нового», - зазначив він.

Сміт також підкреслив, що СБУ набралася достатньо досвіду для виконання своїх обов'язків.

У свою чергу, заступник голови СБУ Володимир Породько зазначив, що служба у процесі свого реформування провела сім міжнародних консультацій з експертами НАТО. «Безумовно, використовується міжнародний досвід, і сьогоднішня VI Міжнародна конференція – яскравий приклад того, що існують спільні проблеми і ми разом шукаємо шляхи їх вирішення», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник голови СБУ Володимир Породько заявив, що одномоментна демілітаризація Служби безпеки України малоймовірна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480