У Службі безпеки України не бачать підстав для заборони російському телеведучому Івану Урганту в'їжджати в Україну. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив заступник глави Служби безпеки України Володимир Породько.

«Закон, безумовно, передбачає право СБУ ввести тимчасову заборону на в'їзд іноземців на територію нашої держави у разі, якщо їхні дії загрожують національній безпеці або її основам. Таке ж право є і у МВС, коли дії громадян іншої сторони носять виключно кримінальний характер. У даному випадку, на мій погляд, це була неповага до держави, а також до його народу. Складно розцінювати ці дії як порушення суверенітету», - сказав Породько.

Він також підкреслив, що рішення про тимчасову заборону на в'їзд СБУ має право приймати у випадку, коли дії осіб наносять шкоду суверенітетові держави, територіальній цілісності, конституційному ладу, політичній або економічній державній системі.

Як раніше повідомляв ForUm, Ургант в ефірі кулінарної телепрограми пожартував над українцями фразою: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села».

У своєму мікроблозі в Twitter Ургант раніше вибачився перед українцями і назвав свій коментар у передачі «недоречним», проте представник МЗС України заявив, що цей запис «важко назвати вибаченнями».

Пізніше Ургант знову вибачився за своє висловлювання.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244