Парламентська асамблея Ради Європи підтримує Україну на шляху європейської інтеграції і закликає Брюссель і Київ у найкоротші терміни зробити все можливе для подальшого зближення.

Така письмова декларація була прийнята у Страсбурзі під час пленарної сесії ПАРЄ. Свої підписи під документом поставили 30 депутатів ПАРЄ з різних країн і різних політичних груп.

«Ми вітаємо прихильність української влади і практичні результати, досягнуті в рамках реалізації грудневих висновків Ради Європейського Союзу відносно України. Це свідчить про бажання України підписати Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року в рамках саміту «Східного партнерства», - йдеться в заяві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Підписанти зазначають, що особливе значення має той факт, що 22 лютого 2013 р. Верховна Рада України конституційною більшістю ухвалила заяву про реалізацію Україною євроінтеграційних прагнень і укладення Угоди про асоціацію.

«Указ Президента України про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука також підтвердив бажання України виконати зобов'язання, у тому числі пов'язані з виконанням рішень Європейського суду з прав людини. Ми очікуємо подальшого прогресу у здійсненні всіх судових рішень», - підкреслюється в заяві.

Разом з тим підписанти зазначають, що для створення необхідних для підписання Угоди умов досягнуто «критичний момент».

«Тому ми закликаємо обидві сторони - Україну і Європейський Союз - зробити все можливе, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу в найкоротший період часу», - заявили депутати ПАРЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, позначені в програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228