Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський і голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Євген Бакулін обговорили питання транзиту газу, модернізації української газотранспортної системи (ГТС), технічні можливості для здійснення реверсивних поставок газу з країн ЄС в Україну та оптимізації використання українських газових сховищ. Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні.

Бакулін і Томбінський зустрілися й обговорили зазначені питання в рамках підготовки до засідання круглого столу високого рівня, запланованого на 3 травня в Брюсселі (Бельгія), повідомляє «Українські новини».

«На тлі тривалої співпраці між Україною та ЄС у сфері енергетики обговорювалися гарантії транзиту і поставок газу, а також перспективи модернізації української газотранспортної системи. Крім цього, порушувалися питання тривалої та надійної роботи ГТС, виконання Україною вимог Енергетичного співтовариства, технічних можливостей для здійснення реверсивних поставок газу з країн-членів ЄС в Україні та оптимізації використання українських газових сховищ», - сказано в повідомленні.

Сторони підкреслили важливість пошуку раціональних рішень, у тому числі щодо потенційного тристороннього консорціуму з управління українською ГТС, а також необхідність впровадження заходів з підвищення енергоефективності в енергетичній галузі України, зокрема щодо ГТС.

Як раніше повідомляв ForUm, представники російського газового монополіста «Газпром» не братимуть участь у круглому столі в Брюсселі 3 травня з питань управління українською газотранспортною системою.

Міжнародний круглий стіл, присвячений обговоренню питання про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України, а також інших питань газової сфери, планується провести 3 травня в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430