У державних установах України до 2015 року не буде піратського програмного забезпечення. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив голова Держслужби інтелектуальної власності Микола Ковиня.

«Сподіваюся, що до 2015 року в державному секторі піратства не буде», - сказав він.

За його словами, орієнтовна вартість переходу державного сектора на ліцензійне ПЗ становить 1,7 млрд грн. У держбюджеті на ці цілі закладено тільки 100 млн грн.

«Це велике навантаження і серйозний виклик для нашого бюджету», - підкреслив він і додав, що легалізація програмного забезпечення в держсекторі України і в країні в цілому є важливим напрямом у роботі держслужби.

Ковиня також повідомив, що держслужба активно протидіє нелегальному розповсюдженню об'єктів права інтелектуальної власності на матеріальних носіях, наприклад, з піратськими копіями аудіо- і відео продукції, підробки брендів і т.д.

За його інформацією, у першому кварталі цього року в результаті 177 перевірок вилучено більше 24 тис. одиниць контрафактної продукції на суму близько 956 тис. грн.

Він спростував розмови про те, що нібито конфісковане потім повертається на ринок. «Ми регулярно знищуємо цю конфісковану продукцію», - підсумував Ковин.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237