Кількість загиблих при обваленні восьмиповерхового будинку в передмісті столиці Бангладеш Дакки склала 70 осіб, під завалами можуть знаходитися сотні людей, передає в середу індійське агентство PTI, раніше повідомлялося про 32 загиблих.

«За нашими даними, під завалами може перебувати велика кількість людей, і багато з них, швидше за все, вже мертві... Ми продовжуємо рятувальну операцію», - заявив міністр охорони здоров'я Бангладеш А.Ф.М. Рухал Хук.

Прем'єр-міністр Шейх Хасина заявила, що їй доповіли про як мінімум 200 постраждалих. Кількість жертв може збільшитися, оскільки багато людей, які доставлені до лікарень, перебувають у критичному стані.

Комплекс Rana Plaza у Саварі, в якому знаходилися чотири фабрики з пошиття одягу, банк і безліч магазинів, впав близько 09.00 за місцевим часом (07.00 мск). За словами глави поліції Савара, частина будівлі несподівано почала валитися, що спровокувало паніку. Він повідомив також, що ще у вівторок в стіні з'явилися тріщини, після цього фабрики і відділення банку були закриті. Однак власники торгових точок і фабрик проігнорували попередження влади, і частина працівників у середу повернулися в будівлю.

Хасина наказала місцевій владі негайно зробити все можливе для порятунку людей. У рятувальній операції вже беруть участь військові. Рух на шосе поблизу Rana Plaza паралізовано, оскільки на місце трагедії, щоб допомогти рятувальникам, прийшли тисячі людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235