Станом на 23 квітня 2013 р. українські аграрії засіяли ранніми яровими зерновими і зернобобовими культурами 2,6 мільйона гектарів. А це 89% до прогнозу. Зараз активно включилися в посівну північні і західні регіони України. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«На сьогодні погодні умови сприяють двозмінному проведенню весняно-польових робіт. Так, південні регіони вже відсіялися навіть більше запланованого. І до посівної кампанії вже приєдналися аграрії північних і західних областей України. У цілому, на 23 квітня 2013 р. українські аграрії засіяли ранніми яровими зерновими і зернобобовими культурами 2,6 мільйона гектарів. А це 89% до прогнозу», - повідомив Присяжнюк.

Крім того, глава відомства зазначив, що кукурудза на зерно посіяна на площі 685 тис га, цукрові буряки - на 133 тисячах. Соняшником вже засіяно майже 1,3 мільйона гектарів.

«Ми бачимо, що насіння достатньо, мінеральних добрив, протруйників, засобів захисту рослин - теж. Що стосується фінансового забезпечення посівної, то підприємства АПК залучили кредитів на суму понад 5,5 мільярда гривень. І зараз за дорученням першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова в регіонах активізується робота з комерційними банками щодо залучення необхідних кредитних коштів», - зазначив Присяжнюк.

Також міністр додав, що разом з координацією проведення весняно-польових робіт у 2013 році, в Україні постійно моніторять стан озимих. Так, за даними регіонів, у доброму та задовільному стані знаходяться майже 93% посівів озимих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173