У Запоріжжі чоловік, щоб знайти втрачені під час розпивання спиртного 50 доларів, заявив про замінування магазину, повідомили у ВЗГ ГУ МВС України в Запорізькій області.

«23 квітня о 16.25 до чергової частини Орджонікідзевського райвідділу міліції м. Запоріжжя надійшло повідомлення від 33-річного жителя міста про замінування магазину« Брусничка». На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, фахівці вибухо-технічної та кінологічної служб, які обстеживши магазин і прилеглу територію, ніяких вибухонебезпечних предметів не виявили», - розповіли у ВЗГ.
Після цього співробітники міліції провели опитування чоловіка, який повідомив про замінування магазину, і той розповів, що повідомив про замінування, щоб міліція швидко приїхала і допомогла знайти 50 доларів, які у нього нібито пропали під час розпивання спиртного.

«Чоловік розповів, що розпивав спиртне в квартирі свого знайомого. Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, він не зміг знайти свої 50 доларів, запідозрив, що їх вкрали і вирішив звернутися до міліції. А щоб правоохоронці приїхали швидше, вирішив повідомити про замінування магазину», - розповіли у ВЗГ.

На сьогоднішній день дії псевдо-мінера кваліфіковані як скоєння злочину, передбаченого ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності».
Подію внесено до ЄРДР. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 6 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207