Президент Бразилії Ділма Русеф представила офіційний музичний інструмент Чемпіонату світу 2014 року, яким стала кашірола (різновид перкусії).
 
«Я вірю, що кашірола стане символом не лише футболу, а й здатності нашої країни зробити інструмент гарнішим, ніж вувузела. Для мене, яка не володіє музичними талантами, кашірола виявилася сюрпризом. Я була здивована цим інструментом: настільки красивим, простим, лаконічним, що увібрали в себе всю Бразилію», - заявила Русеф на презентації кашіроли, повідомляють «Вести.ру».
 

Кашірола була придумана як продовження традиції вибору офіційних музичних інструментів чемпіонатів світу, розпочатої у 2010 році. Тоді південноафриканська вувузела викликала найбільш негативні відгуки з боку спортсменів, уболівальників і представників ЗМІ.

Кашірола - різновид шейкерів і неприємних гучних звуків видавати не буде. Вперше кашірола буде випробувана 28 квітня на матчі між командами «Баія» і «Віторія», для чого уболівальникам роздадуть близько 50 тис. інструментів. Всього ж організаційний комітет Чемпіонату світу 2014 року планує випустити і продати близько 190 млн кашірол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300