Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив продовжити роботи з прибирання територій після зими. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

Прем'єр зазначив, що «День довкілля», який пройшов в Україні на минулих вихідних, став наймасштабнішим за всю історію. За його словами, в акції взяли участь близько 5,5 млн громадян і більше 350 тис. підприємств.

Крім того, Азаров підкреслив, що в акції брали участь усі співробітники і керівники центральних органів виконавчої влади, а також організацій і вузів, всього 1,2 млн людей.

«Роботи з благоустрою та поліпшення стану екології необхідно продовжити, як мінімум, до травневих свят, тим більше, що свята будуть тривалими. Тому я доручаю головам регіональних адміністрацій і під час свят забезпечити фронт робіт і технічну підтримку як комунальним службам, так і волонтерам», - зазначив він.

Крім того, Азаров також доручив організувати місця збору сміття в зонах відпочинку громадян і постійно там прибирати.

Також прем'єр доручив забезпечити співробітників ЖКГ сучасною технікою. «У нашому ЖКГ всього працює 334 тис. осіб з мітлами, лопатами і калькуляторами. Чи можуть вони забезпечити постійний зразковий порядок, якщо для 5,5 млн людей роботи знайшлося більш ніж достатньо», - обурився він і доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу розробити дорожню карту реформ міського та житлово-комунального господарств, погодивши її з енергетиками, дорожниками, будівельниками, представниками водного господарства та місцевою владою.

Як раніше повідомляв ForUm, у всеукраїнському суботнику взяли участь понад 5 мільйонів осіб і більше 350 тис. колективів підприємств.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250