Обвинувачений у скоєнні теракту під час Бостонського марафону Джохар Царнаєв на допиті повідомив, що він і його брат скоїли теракт під враженням від воєн в Іраку і Афганістані, повідомляє у вівторок інтернет-портал газети «Washington Post» з посиланням на джерело, близьке до розслідування.

За його словами, 19-річний Царнаєв визнав, що брав участь у підготовці вибухів, повідомляє РІА «Новости».

Раніше повідомлялося про те, що на запитання слідчих Царнаєв, поранений у шию з вогнепальної зброї, відповідав кивком голови. Він зміг вимовити лише одне слово, відповівши «ні» на запитання, чи здатний він самостійно оплатити послуги адвоката.

Царнаєв звинувачується в застосуванні зброї масового ураження і умисному знищенні майна за допомогою вибухових пристроїв, що спричинило загибель людей.
Нагадаємо, два вибухи з інтервалом у 12 секунд прогриміли в Бостоні 15 квітня на фініші міжнародного марафону. Загинули три людини: громадянка Китаю і двоє американців, один з яких - восьмирічна дитина, більше 180 людей отримали поранення.

У ніч на 20 квітня в передмісті Бостона Уотертауні поліція затримала підозрюваного - Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення в шию і в ногу. Старший брат Джохара Царнаєва Тамерлан минулої п'ятниці помер у лікарні від ран, отриманих під час перестрілки з поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

477