Комісії з відновлення довідок щодо заробітної плати людям, які працювали раніше на Чорнобильській атомній електростанції, здійснюють свою діяльність неефективно. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час робочої поїздки в зону відчуження заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Сьогодні існує низка проблем, коли люди не можуть отримати довідку про заробітну плату, тому що підприємства, на яких вони працювали, ліквідовані. Комісії з відновлення довідок щодо заробітної плати працюють неефективно», - зазначила міністр.

За її словами, Мінсоцполітики привернуло громадські організації для проведення моніторингу, за результатами якого буде оцінена роботи цих комісій.

«Будемо міняти підходи, тому що люди, які звертаються в ці комісії, повинні отримувати професійні відповіді, а не відписки», - підкреслила вона.

Королевська також зазначила, що сьогодні серед першочергових завдань стоїть соцзахист дітей ліквідаторів, які після досягнення повноліття також потребуватимуть спеціальної медичної допомоги.

Крім того, за словами міністра, буде спрощено отримання статусу вдови ліквідатора на ЧАЕС.
Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

498