У Світловодському районі двоє хуліганів 14 і 15 років пошкодили кілька гранітних плит на братській могилі, де поховані понад 5000 воїнів, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС у Кіровоградській області.


Сліди варварських дій на території меморіалу виявила місцева мешканка, про що вона розповіла голові сільської ради, а той звернувся до міліції. На місце події терміново прибула слідчо-оперативна група.
 

Правоохоронці виявили, що три гранітні плити невідомі зрушили з місць, а ще три розбили на шматки.
 
«У ході проведення слідчих дій міліція встановила особи вандалів. Попередньо з'ясовано, що підлітки у вечірній час, перебуваючи на території братської могили, зрушили плити з місця. Граніт під силою власної ваги впав і розбився», - повідомили в міліції.
 

Дана братська могила радянських воїнів з 1969 року є об'єктом культурної спадщини. На цьому місці поховано більше 5 тисяч людей, загиблих у боях за звільнення населеного пункту. І тільки імена 1600 з них відомі. Саме прізвища цих воїнів були висічені на гранітних плитах, які пошкодили хулігани.
 

Зазначається, що щорічно в річницю Великої Перемоги до меморіалу з'їжджаються з різних куточків України, сусідніх держав і навіть США рідні загиблих, щоб вшанувати їхню пам'ять.

Голова сільської ради висловив надію на те, що знайдуться необхідні кошти, щоб встигнути до Дня Перемоги відновити зруйновані фрагменти братської могили.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою або іншим місцем поховання) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Розслідування триває.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297