Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах», повідомляється на сайті відомства.

У повідомленні для ЗМІ зазначається, що сьогодні на своєму засіданні Конституційний суд України розглянув питання про відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про офіційне тлумачення положень частини четвертої статті 15, частини п'ятої статті 16, пункту 13 частини другої статті 30, частини другої статті 104 Закону України «Про вибори народних депутатів України» від 17 листопада 2011 року №4061-VI.

У КС зазначають, що постановою суду відмовлено у відкритті конституційного провадження у справі на підставі пункту 3 статті 45 Закону «Про Конституційний суд України» - непідвідомчості Конституційному суду України питань, порушених у конституційному поданні, конституційному зверненні.

Відповідно до визначеної законом процедури розгляду конституційних подань і звернень, остаточне рішення у справі було прийнято на засіданні Конституційного суду України 23 квітня.

Як раніше повідомляв ForUm, парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня 2012 року. 5 листопада Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити повторні вибори у деяких одномандатних округах.

6 листопада Верховна Рада України прийняла проект постанови про звернення Центральної виборчої комісії з приводу виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223.
29 грудня 2012 р. в Конституційний суд надійшло подання 54 народних депутатів щодо офіційного тлумачення низки положень закону «Про вибори народних депутатів України», що стосуються порядку призначення повторних виборів. Парламентська більшість відмовляється розглядати питання про призначення повторних виборів у цих п'яти округах до винесення рішення КС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268