Державна політика щодо релігії і церкви і надалі будуватимется на принципах довіри, законності і верховенства права. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Така політика спрямована на створення сприятливих умов для діяльності конфесій, забезпечення рівних прав і можливостей для всіх релігійних організацій, миру і злагоди в релігійному середовищі, затвердження віросповідальної та світоглядної терпимості, а також поваги між віруючими», - зазначив Президент.

За його словами, законодавча база у сфері державно-церковних відносин буде вдосконалюватися. «Зараз за моїм дорученням і з вашою участю готуються конкретні пропозиції щодо подальшого вдосконалення законодавчої бази у сфері державно-церковних відносин», - сказав Янукович.

Президент також констатував налагодження діалогу між представниками релігійних конфесій та народними депутатами. «Без консенсусу в таких делікатних питаннях, як свобода совісті і свобода релігії, говорити про успіх не доводиться», - підкреслив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко заявив, що святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі має послужити об'єднанню українського суспільства.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219