Напередодні травневих свят міліція Львівської області візьме під охорону всі пам'ятники, які можуть стати предметом посягань з боку вандалів.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС України у Львівській області генерал-майор міліції Олександр Рудяк.

Будемо «охороняти всі пам'ятники - Бандері, Шухевичу, радянським воїнам», - зазначив він. За словами Рудяка, для цього будуть задіяні 152 працівники міліції, а також необхідна кількість автотранспорту.

У той же час він зазначив, що зараз ні політичні партії, ні громадські організації не зголошувалися допомагати в цьому міліції.

Також керівник міліції Львівщини розповів, що працівники міліції поки не наблизилися до розкриття фактів вандалізму щодо пам'ятників провідникам ОУН-УПА, які сталися у Львівській області протягом березня-квітня цього року, передає «УНІАН».

Нагадаємо, у ніч на 6 березня в селі Воля-Задеревацька у Стрийському районі Львівської області була пошкоджена меморіальна табличка і пам'ятник провіднику ОУН Степану Бандері, а в ніч на 7 березня - барельєф Романову Шухевичу у Білогорщі біля Львова.

У ніч на 7 квітня в селі Великосілки Кам'янка-Бузького району вандали зруйнували пам'ятник Бандері, в селі Гордині Самбірського району було зруйновано пам'ятник Євгену Коновальцю і С.Бандері. Також у місті Моршин невідомі розбили «Стелу Героїв» з барельєфами героїв УПА Шухевича, Коновальця та Бандери.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240