Кабінет Міністрів України вирішив питання фінансування реконструкції Бортницької станції аерації. Однак про повномасштабну участь центральної влади в дорогій реконструкції стратегічного для столиці об'єкта мова поки не йде, уряд погодився організувати роботи тільки щодо зміцнення споруд БСА.

«Треба провести профілактичні роботи на станції, зміцнити її спорудження. Зараз все висохне, можна буде проїхати по дамбі, підсипати, зміцнити, де треба. Про це треба думати тепер, а не тоді, коли відбувається надзвичайна ситуація. Час є, треба спокійно і якісно відремонтувати все», - повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду, повідомляє «Gazeta.ua».

Нагадаємо, що 10 квітня на Бортницькій станції аерації у Києві стався промив дамби діаметром близько 1 м і виливання води на 1,9 га прилеглої території. Голова КМДА Олександр Попов зазначив, що Київ у поточному році виділив близько 20 мільйонів гривень на реконструкцію об'єктів БСА. Притому що тільки роботи на мулових полях №1 і №2 вимагають фінансування на рівні ста мільйонів. «У цілому для того, щоб повністю реконструювати станцію, забезпечити її технічну та екологічну безпеку, необхідні кошти, яких у Києва немає і бути не може при існуючому в уряді підході до утвердження макропоказників бюджету столиці», - заявив Олександр Попов.

За його словами, для вирішення питання БСА, так само як і багатьох інших інфраструктурних питань столиці, необхідно змінити підхід до формування бюджету Києва.

Столична інфраструктура фінансується з розрахунку 2,8 мільйона жителів, а обслуговує п'ять мільйонів. Це дуже серйозна проблема для столиці. «Вважаю, що Київ має право і повинен вимагати від уряду додаткового фінансування, яке відповідатиме реаліям, - сказав Олександр Попов. - Я наполягав і продовжую наполягати: Києву необхідний бюджет розвитку, а не виживання. Я зроблю все можливе і неможливе, щоб донести цю думку до уряду і парламенту».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179