На сьогодні Україна продовжує нарощувати експорт молочної продукції та розширювати його географію. Однак активізувати експорт можна за рахунок модернізації переробних підприємств, розширення великотоварного виробництва молока, а також підвищення товарності молока у дрібних виробників завдяки розвитку молочних кооперативів. Про це сьогодні на Українському молочному форумі заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Окрім фінансування та мотивування виробництва молока, необхідно технічне забезпечення для виробництва стандартизованої продукції. Ми покладаємо великі надії на підписання Угоди про ЗВТ з ЄС, що стимулюватиме експорт високоякісних молочних продуктів з України. А це, у свою чергу, забезпечить модернізацію виробництва і переробку високоякісних молочних продуктів на території України. І зараз наше завдання - дати якісну стандартизовану продукцію, а також розширити її лінійку», - зазначив Присяжнюк.

Міністр нагадав, що у 2012 році Україна експортувала 156,5 тисячі тонн молочної продукції, що становить 7,2% від загального обсягу виробництва молочних продуктів. Зокрема, експортувалися молоко, вершки, сири, молочна сироватка, морозиво. У той же час, Присяжнюк зазначив, що разом із зростанням обсягів експорту розширюється і його географія.

«Наприклад, сьогодні ми експортуємо молочну продукцію в Азербайджан, Молдову, Грузію, Туркменістан, Вірменію, Росію. Також ми починаємо поставки кисломолочної продукції в ОАЕ, Пакистан, М'янму і т.д. І я задоволений, що споживач в інших країнах все більше звикає до української молочної продукції і бажає її купувати. А це - головне», - зазначив Присяжнюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281